Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Blijf goed ademen, veel drinken en aanraken!

Gisteren was er weer een persconferentie over de Corona-maatregelen. Veel mensen dragen al heel vaak en veel een mondkapje en dat is min of meer verplicht.

Gisteren heb ik een sessie gegeven vanaf het begin met een mondkapje op en zonder contact. Ik houd mij aan alle maatregelen, ik ontsmet alles voor en na een client, schone handdoeken, mondkapje op verzoek, afstand houden etc. Tot daar aan toe alles ok.

Ik zet altijd een glaasje water voor mijn client neer. Mensen zijn vaak een poosje onderweg geweest, soms stress omdat ze even moesten zoeken. Soms wat buiten adem door de trap. Dan is het fijn om even een slokje te drinken.

Mijn client liet het glaasje water staan en ik merkte ook dat ik tijdens de intake geen water nam, terwijl ik dat toch regelmatig doe. Soms leg ik wat langer iets uit en dan vind ik het fijn om een slok te pakken.

Dus ik was en benauwd door het mondkapje, wat ik heel mindful kon handelen overigens en ik had dorst. Mijn client leek hier geen last van te hebben.

Vandaag klikte er iets in mij, wat mij zorgen baart. Er worden 3 hele belangrijke eerste levensbehoeften van ons verminderd vanzelfsprekend toegankelijk en dit ondermijnt ons imuunsysteem, die we nu zo sterk mogelijk willen hebben. Wat verminderd voor ons wordt is:

  • Verse zuurstof en het afvoeren van afvalstoffen via de adem.
  • vaak en veel drinken. Door een mondkapje dragen is dat bijna niet mogelijk. Er zit een barriere, waardoor je het niet doet.
  • Aanraking, een aanraking geeft je troost, vertrouwen en je voelt verbinding. Het vermindert angst.

Dit is de reden dat ik maar heel spaarzaam en heel mindful een mondkapje zal dragen en daarna extra zal drinken. En dat ik met toestemming zal aanraken en menselijk zal blijven naar mijn medemens. Alleen al dit voornemen van binnen geeft mij rust en blijf ik open en in verbinding. Dit alles binnen de maatregelen en waar kan.

Dus zelfzorg op het gebied van ademen, drinken en aanraken is nog belangrijker dan voorheen.

  • Gun jezelf zoveel mogelijk frisse lucht. Neem pauzes van het mondkapje waar kan.
  • doe wat extra ademhalingsoefeningen als je de hele dag een mondkapje hebt gedragen.
  • En drink meer water tussendoor. Zet een bv een fles water neer in het zicht. Of zet een glas neer bij de plek waar je je handen wast.
  • En blijf in verbinding met elkaar waar kan.

Met toestemming geef ik nog steeds mijn contactbehandelingen. De basis van mijn sessies bestaat uit de handgrepen uit de cranio-sacraal therapie. De aanraking bij deze vorm van therapie is heel geruststellend en heel uitnodigend voor jezelf. Het lichaam slaat bijna een zucht van verlichting en kan zich in eigen tijd en eigen wijsheid gaan resetten.

Graag ben ik er voor je in deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: