Pepine van den Berg

Generational Brainspotting

Trauma is het verliezen van je stem, je keuze en je kracht. Helen van trauma geeft je je stem, je keuze en je kracht weer terug ~ Dr. Ruby Gibson

Generational Brainspotting is ontwikkeld door dr Ruby Gibson en ik nodig je uit om het logo van de Freedom Lodge te bekijken: https://freedomlodge.org/about-2/

Je ziet een adelaar met twee vleugels. Jij bent de kop van de adelaar, daaronder 2 vakjes, een voor je vader en een voor je moeder en zo heb je 2x een mannelijke lijn van 32 voorouders en 2x een vrouwelijke lijn van 32 voorouders. In totaal heb je 2x 64 voorouders in 7 generaties.

Dus je hebt 126 voorouders die je gezondheid, dromen, creativiteit, conflicten en geloof beïnvloeden.

Wanneer je het logo ondersteboven draait zie je hoe jij weer de volgende 7 generaties beïnvloed.

Je hebt de leuke kanten ervan geerfd, maar je kunt ook de belastingen ervan ervaren.

Zie dit logo, deze adelaar als jouw “opgravingsgebied”. Wat ligt hier allemaal in verborgen, welke schatten, welke herinneringen? Sommige dingen weet je, maar sommige dingen ook niet.

Het mooie is, is dat jouw lichaam de drager is van dit opgravingsgebied en jij hebt een bibliotheek in je van jouw geschiedenis. Zowel je huidige geschiedenis als de geschiedenis van jouw 126 voorouders.

Via het lichaam deze geschiedenis uitpluizen heet Somatische Archeologie en het neurologisch oplossen van het patroon via Brainspotting, noemen we Generational Brainspotting.

Voorbeelden van wat we kunnen behandelen met brainspotting:

 • De felt sense (de gevoelde sensatie in je lichaam) van een generationeel patroon
 • Een generationele ziekte of gezondheidsprobleem
 • De emotioneel geladen herinneringen van je grootouders
 • Een voorouderlijke herinnering, verhaal of een gedrag
 • Het gevoel van een familie,- of cultureel trauma
 • Je hart kun je als focus nemen om generationeel verdriet los te laten
 • De gevoelde sensatie van een biologische ouder voor een geadopteerde
 • Een emotionele droom en deze terug in de tijd volgen
 • De gevoelde sensatie van een geërfd creatief talent
 • Jouw relatie met oorspronkelijke landen, je gevoel van ergens thuishoren
 • De schilden, zegels, symbolen, namen en afbeeldingen in je familie
 • Wat goed voor jou voelt en voor dat wat je overerfd hebt.

Bij Generational Brainspotting volgen we de 5 stappen van somatische archeologie. En zal er meer aandacht zijn voor je ademhaling en is er ruimte voor oefeningen en het inzetten van etherische olie.

Wil je graag somatische archeologie gaan doen, houd dan rekening met meerdere sessies. We beginnen met het maken van een tijdlijn op papier (stap 1). We maken een kaart van jouw archeologisch opgravingsgebied voordat we überhaupt gaan graven, we brengen dus jouw leven globaal in kaart, vormen het verhaal en kijken waar er eventueel parallellen zijn met je voorouders. Dan gebruiken we dit als ingang voor jouw Brainspotting sessies.

Het uitgangspunt voor somatische archologie is altijd je lichaam. Jij bent de bibliotheek, de drager. Dus we volgen het Brainspotting protocol en we laten ons leiden door jouw lichaam.

Ook gelden hier weer de normale contra-indicaties zoals bij de andere sessies. Soms ben je er nog niet klaar voor om dit werk te doen en moeten er eerst andere dingen in je proces gebeuren. Heb hier respect voor.

Ben je geinteresseerd? Neem dan contact op via e-mail info@blessedbe.nl, of bel naar: 06-26196249 of via onderstaand contactformulier. (NB. pas na het typen van je hele bericht op enter drukken, want enter is verzenden.)

[contact-form]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers op de volgende wijze: