Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Hoe integreer je blokkades?

Blokkades kunnen zich in allerlei vormen in je lichaam en hoofd manifesteren. Je kunt delen in jezelf hebben die “bevroren” zijn en delen die gedissocieerd zijn of heel pijnlijk en vervelend aanvoelen. Dus er zijn delen in jezelf die niet met elkaar samenwerken. Dit kan gebeurd zijn door het beleven van een trauma of langdurige stress.

Binnen mijn sessies vind ik het belangrijk hier aandacht voor te hebben en deze delen te integreren.

Het lichaam weet altijd zelf hoe het weer in evenwicht komt (homeostase). De herinnering van hoe alle delen met elkaar samenwerken zit verankerd in ons lichaam als een blauwdruk. We hoeven hier alleen ruimte aan te geven.

Wanneer je dit niet gewend bent, dan voelt het een beetje gek om te voelen dat een deel van jou weer wil integreren, je kunt kou voelen, tintelingen, een naar gevoel. Het lichaam praat in sensaties en deze komen in golven. Wanneer zo’n golf voorbij is dan voel je dat je weer meer ruimte hebt op deze plek en je er vrijer naar toe kunt ademen.

Om integratie van blokkades in je lichaam te bevorderen bied ik lichaamsgerichte behandelingen aan: deze zijn een effectieve mix van energetische therapievormen, cranio-sacraal therapie en quantum touch. En aan de hand van jouw persoonlijke situatie kan ik je verder nog de TRE oefeningen aanbieden, Brainspotting of Neuro Emotionele Integratie (NEI).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: