Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Hoe word je beste vrienden met je onderbewustzijn?

Laat ik voorop stellen dat je onderbewustzijn in ieder geval zelf vindt dat het je allerbeste vriend is. Het onderbewustzijn wil alles voor je doen. En wil je overal voor beschermen en net als het brein wil het ten allen tijde dat je altijd overleeft, dus daar doet het alles voor. Maar soms blijft het daarin hangen en lijkt het of je onderbewustzijn je steeds lastige (pijn)signalen blijft geven die niet (meer) nodig zijn.

Dus hoe meer je de signalen van je onderbewustzijn gaat herkennen, hoe beter je snapt wat het je wilt vertellen.

Je onderbewustzijn wil alles voor je doen en alles voor je halen. Alleen kan het niets met het woordje NIET.

Je wilt bijvoorbeeld niet meer bang zijn. En je zegt hardop of in jezelf: “Ik ben niet bang”. Wat hoort je onderbewustzijn: “Ik ben bang”. Ok, je onderbewustzijn geeft je vervolgens angst signalen volgens het “U vraagt, wij draaien”-principe.

Maar als je zegt: “Ik heb vertrouwen, ik weet wat ik moet doen, ik kom hier uit.” Dan gaat je onderbewustzijn jou gevoelens van vertrouwen geven en oplossingen aanreiken.

Dit geldt ook voor overtuigingen, die kunnen heel goed eerst geklopt hebben in de tijd dat de overtuiging ontstond. Maar soms klopt de overtuiging niet meer met je huidige zelf en staat het je groei en ontwikkeling in de weg.

En net als het brein, is het onderbewustzijn heel geleerd en weet het alles. En het is ook niet snel bereid iets af te leren als het daar geen hele goede reden voor krijgt.

Dus er moet in jouw zelf, in je gedachten, je lichaam, je systeem, iets veranderen, er moet als het ware een lichtje gaan branden, je hebt een “aha” moment of je weet waar je naar toe wilt werken. En dan is je onderbewustzijn er als de kippen bij om dat te regelen. Het wil echt je beste vriend zijn.

Het onderbewustzijn is heel erg bereid, met goede redenen, om het oude af te leren of los te laten. En we zeggen vervolgens tegen het onderbewuszijn wat we wel graag willen. En dat kan van alles zijn.

Binnen mijn sessies kijken we daarom niet langer terug dan nodig is. Er is ergens op jouw tijdlijn een (traumatische)gebeurtenis of meerdere gebeurtenissen geweest. Dit heb je opgeslagen in je Psycho energetische geheugen, zoals dat heet en het heeft zijn weerslag op je functioneren of gevoel van welzijn in het hier en nu.

Je onderbewustzijn wil absoluut geen herhaling van zetten, dus doet er alles aan om jou te beschermen. Als je iets wilt doen, dan krijg je hoofdpijn, buikpijn, je wordt misselijk, draaierig, je word vergeetachtig etc. Je onderbewustzijn wrijft zich bij wijze van spreken in de handen zo van: “zo, dat hebben we mooi tegengehouden.”

Maar zo kom je geen steek verder. En verder is wat je wilt. Dus beste vrienden worden met je onderbewustzijn is cruciaal in je ontwikkelings- en groeiprocessen. En je doet dat vooral door je onderbewustzijn te vertellen, dat je snapt dat het je wilt beschermen, maar dat het nu niet zo handig is. We gaan dit en dit en dit doen. Zo kom ik verder, daar krijg ik energie van en zo word ik gelukkig.

Je neemt het heft in eigen handen, je wordt leider van je leven en je geeft je onderbewustzijn focus op de dingen die je wilt. En als beste vriend zal hij er alles aan doen om jou te helpen en je gelukkig te maken.

De methodes waarin ik bovenstaande principe gebruik is:

Old Pain 2 Go, de Blast technique en NEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: