Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Ik dans mijn hoofd EN lichaam fit!

Ik hoor je denken: huh? Je hoofd fit?

Jazeker, ik dans om lichamelijk fit te blijven, maar dat is voor mij een mooie bijkomstigheid. Maar ik dans vooral ook om mijn hersenen, en dus mijn hoofd in shape te houden. En daarmee alle belangrijke functies in mijn lichaam. En ook voor mijn stemming en humeur. Want wie wordt er nu niet blij van een feestje?

Wanneer je danst dan stimuleer je het hele brein, dit kun je nalezen in dit zeer goed uitgewerkte artikel: Dansen is de ultieme breintraining

De combinatie van muziek, beweging, het doen van een choreografie stimuleert heel veel in het brein, met als gevolg dat je je blijer en fitter voelt. Het werkt zelfs al als je je hoofd meebeweegt op muziek. Nou, dat doe ik zelfs een paar keer per dag!

Het meest blij word ik van het doen van Zumba Gold. Een aantal jaren deed ik drie keer per week, de “gewone zumba” voor jonge lijven met een goede conditie. Maar naar mate ik ouder werd (ik ben bijna 50), kwam ik niet meer zo goed mee en herstelde ik bijna niet meer van de spierpijn en andere pijntjes na de les. Want ik wilde alles zo goed mogelijk meedoen. Ik ben lichtelijk fanatiek 😉

Ik moest op zoek naar een oplossing. Een van mijn vriendinnen zat op Zumba Gold bij Dance to Sweat in Nijmegen en ik ging mee voor een proefles. Ik vond het heerlijk om te doen! Ik ga om te genieten van het samen dansen, het doen van de verschillende choreografieën op mijn lievelingsmuziek en ongemerkt werk je je toch in het zweet!

We hebben een leuke groep dames op de maandagmiddag om 16:30 en er kunnen nog steeds mensen bij. Ik zou het heel leuk vinden om samen te dansen en er van te genieten. Dus wellicht zie ik je gauw bij Dance to Sweat!

Een gedachte aan “Ik dans mijn hoofd EN lichaam fit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: