Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Ontspannen als natuurlijke facelift

Je kent de uitdrukking wel: “getekend zijn door het leven”. Of: “Toen dat gebeurd was, zag hij er 10 jaar ouder uit.”

En aan de andere kant is het ook waar, dat wanneer je een heerlijk dagje hebt gehad, je eens uitgelaten hebt gelachen, of heel goed nieuws krijgt, of een paar keer lekker hebt geslapen, je ineens weer stukken jonger kan voelen en gaat stralen.

Maar we kunnen door voortdurende spanningen, stress, zorgen, emoties enz. langzaam maar zeker getekend worden. De spieren in je gezicht lijken voortdurend aangespannen. Je hebt een frons in je voorhoofd, je ogen knijp je steeds een beetje samen, je lippen zijn op elkaar geperst, je kaken staan wat strakker, je knarst je tanden s’nachts, of je tong ligt voortdurend aangespannen tegen je gehemelte. Het scheelt al om je hier meer bewust van te worden.

Ik kwam enkele jaren geleden deze voor de missie, tijdens en na de missie foto’s van Amerikaanse soldaten tegenhttps://www.mirror.co.uk/news/uk-news/haunting-photos-soldiers-faces-taken-6512225

Stress, spanningen en aanhoudende emotie(s) voel je dus ook in je gezicht. En wat doet de cosmetische industrie om de spieren in je gezicht te ontspannen en daardoor rimpels te verminderen? Ze spuiten botox in je voorhoofd, je wangen, bij je ogen etc. om de spieren lam te leggen. En dan kun je ze niet meer zo goed gebruiken. Maar je hebt dan ook gelijk geen gezichtsuitdrukking meer. Een essentieel onderdeel van onze non-verbale communicatie.

Hoe kunnen wij op een natuurlijke manier onze gezichtsspieren helpen te ontspannen?

TRE
in januari 2013 deed ik mijn eerste Trauma Release Exercises workshop. Dat liggen trillen leek me waanzinnig boeiend. Geen idee wat ik zou ervaren of wat voor effect het op mij zou hebben. Het bijzondere effect deed zich voor na het trillen, dus in de rust. Ik voelde letterlijk mijn spieren slap worden. En niet alleen die van mijn lichaam, maar ook die in mijn gezicht. Ik voelde dat vooral in mijn lippen, wangen, kaken en rond mijn ogen. Daar wordt het dan op de een of andere manier zachter en meer uitgestreken.

Behandelingen om spanningen los te laten
Voel je dat niet alleen je gezicht getekend raakt, maar dat je hele lichaam zich niet meer kan ontspannen, dan is het fijn om naast de TRE, die je thuis kunt doen, de lichaamsgerichte behandelingen te doen. Spanningen stromen weg, blokkades lossen op en je kunt weer dieper ademhalen. En je slaap wordt inderdaad weer een schoonheidsslaap.

Je zorgen verander je er niet mee, je persoonlijke geschiedenis, wat je allemaal hebt meegemaakt verander je er ook niet mee. Maar je kunt wel de (opgebouwde) spanningen (leren) loslaten en al je opgedane wijsheid van binnen naar buiten laten stralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: