Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Praktijk Blessed Be bestaat vandaag 11 jaar!

Elf jaar geleden ging ik naar Kamer van Koophandel en zonder te weten waar ik werkelijk aan begon, heb ik mijn praktijk ingeschreven. De eerste stap was gezet. En langzaam maar zeker ontvouwde zich mijn weg van het ondernemen en praktijk voeren.

Ik had geen verstand van ondernemen, maar een ding stond als een paal boven water: ik wilde mijn geld verdienen met energetische behandelingen geven.

Ik had al de opleiding Chakra-therapeut volgens de Malva-leer gedaan en daarna de 4 levels van de White Time Healing. En ik had een gezin met twee kleine kinderen en een part-time administratieve, secretariële baan.

Ten tijde van de oprichting van mijn praktijk had ik me ook ingeschreven bij het Johan Borgman College om erkend HBO natuurgeneeskundig energetisch therapeut te worden, zodat mijn consulten vergoed zouden kunnen worden door zorgverzekeraars. Een onzekere toestand, want tot op de dag van vandaag heb ik me steeds moeten (bij)scholen om aan die eis te kunnen blijven voldoen. Niet alleen een tijdrovende, maar ook kostbare onderneming.

Inmiddels werd mijn contract bij mijn werkgever ontbonden en ik ging met mijn praktijk mijn eigen “broek ophouden”. O wat een onzekere toestand!

Maar ik heb met zo veel plezier mijn praktijk opgebouwd en vooral zo veel geleerd!! Ik leer nog dagelijks, vooral van sessies geven en wat wel en niet werkt.

Ik geniet ook van het steeds maar weer bijleren en bijschaven van mijn behandelwijzen: energetische therapie, TRE, Brainspotting en in de nabije toekomst met NEI coaching.

En ik kan, na 11 jaar bijna dag in dag uit “aan de tafel staan”, maar 1 ding zeggen: ik “doe” eigenlijk niets, maar “nodig uit” en begeleid iedere keer weer dat wat er op dat moment mag zijn. Soms is dat veel en soms maar heel weinig, maar altijd precies het goede op het juiste moment.

Niet de methode alleen geneest, maar zeker ook een goed en fijn contact. Iets waar ik altijd met veel zorgvuldigheid, soms met een lach en een meegevoelde traan, naar streef. 

Heb je in al die 11 jaren een fijne behandeling of contact met mij ervaren? Deel je ervaring met ons in mijn gastenboek.

Warme groet en op naar de volgende 11 jaar!

 

 

 

 

 

2 gedachtes aan “Praktijk Blessed Be bestaat vandaag 11 jaar!

 1. Anoniem

  Hoi Pepine,

  Wat mooi om te lezen alweer 11 jaar jouw praktijk geweldig! Op naar de volgende 11 jaar! Ik heb altijd met een heel goed gevoel, gedurende 5 jaar, sessies bij jou gehad, je bent een mooi mens!

  Geniet van dit mooie feestmoment!

  Met warme groet,
  Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: