Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Energetische/Cranio-sacrale behandelingen

Mijn behandelwijze is door de jaren heen een effectieve mix geworden van: verschillende energetische therapievormen, cranio-sacraaltherapie en Quantum Touch. Indien nodig aangevuld met TRE® of andere therapeutische interventies.

Ruimte geven aan balans

Het lichaam is dag en nacht bezig met allerlei processen om in balans te blijven, de homeostase te bewaren. Dit hoeven we niet te sturen en gaat vanzelf.

Door langdurige stress, spanningen of trauma wordt dit evenwicht verstoord en je weet niet meer hoe je in balans moet komen.

Helen begint bij het oplossen van spanningen en blokkades in het lichaam. Daarnaast is het belangrijk dat je brein en zenuwstelsel de kans krijgen weer te gaan reguleren, opnieuw af te stellen. Ik help je hierbij. Het energetisch systeem (de aura en de chakra’s) wordt hier automatisch in meegenomen.

De behandelingen zijn er op gericht je deze ruimte te bieden zodat je weer in evenwicht komt en er rust en herstel kan optreden.

Je energetisch, fysiek en neurologisch systeem wil altijd vanuit de ‘eigen wijsheid’ naar heelheid toe te bewegen. Dit is het zelfgenezend of zelf-regulerend vermogen. Hier geven we alle ruimte aan op een manier die jij aan kunt en in je eigen tempo.*

We werken altijd vanuit het HIER en NU en hoe het NU gaat. Dat is het uitgangspunt.

Je ligt tijdens de behandeling gekleed op een behandeltafel. Via de lichte manuele technieken die ik toepas, meestal beginnend bij de voeten en eindigend bij het hoofd, of andersom, lossen blokkades op en je voelt de spanning wegstromen. Je denken komt eveneens tot rust.

Ik bied een luisterend oor, aandacht voor je gehele welzijn, tijd om tot rust en tot jezelf te komen, voldoende ruimte voor informatie en vragen.

Duur behandeling

De behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

In alle gevallen komt er een veranderingsproces op gang waar ieder in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier aan werkt.

Intake en eerste behandeling in een sessie

Tijdens een intake maken we kennis en inventariseer ik aan de hand van enkele vragen wat ik voor je kan betekenen. Aan de hand daarvan vindt direct daarna de behandeling plaats. Bij de vervolgconsulten kijken we waar er vooruitgang is en waar er nog knelpunten liggen.  Graag neem ik de tijd om naar je verhaal te luisteren en aandacht te hebben voor je gehele welzijn.

Wat is het resultaat van een behandeling?

  • Je voelt je lichter, er is iets van je afgevallen.
  • Je voelt dat je minder ballast met je meedraagt, je hebt werkelijk losgelaten.
  • Je bent minder emotioneel, je voelt je sterker.
  • Je kunt vrijer ademhalen.
  • Je voelt je ontspannen en rustig.
  • Je hebt weer zicht op wat je wilt en waar je aan kunt werken om dat te bereiken.
  • Je hebt meer energie en voelt meer zelfvertrouwen.

Iedereen ervaart een  behandeling weer anders. Dus het heeft voor iedereen een heel persoonlijke uitwerking.

Reactie uit de zorggidsHeel goede energetische behandelingen gehad, deze hebben een helende werking op lichaam en geest. Mijn ervaring is dat er professioneel, zorgvuldig en met warmte met mij om wordt gegaan door deze zorgverlener. Echt aan te raden voor iedereen die niet zo lekker in zijn/haar vel zit. Je gaat hoe dan ook (een stuk) beter naar huis!

Tessa: Tijdens een periode in mijn leven waarin veel gebeurde, ben ik enkele keren achter elkaar bij Pepine geweest. Ik had verschillende klachten zoals onrust, niet kunnen slapen, hoofdpijn, depressieve gevoelens. Door de energetische behandeling kon ik tot rust komen. Ik voelde me steeds beter in balans, in mijn lijf, waardoor de klachten vrij snel verdwenen! Nog steeds ga ik af en toe langs voor een energetische behandeling wanneer ik voel dat ik uit balans ben. Pepine is een heel erg prettig persoon die je met haar kwaliteiten/aandacht je tot jezelf kan brengen. Dit voelt altijd goed. Ik raad het dan ook iedereen aan!”

“Cissy: Pepine biedt je op een liefdevolle manier de ruimte om je volledig te laten zijn wie je bent. Na elke behandeling ging ik een stuk lichter weg dan ik binnengekomen was. Nooit geweten dat opruimen zo fijn en positief kan voelen. Dankjewel!”

>Geef hier je eigen reactie 

*Bij ernstige klachten (contra-indicaties) is het van belang om de energetische behandelingen aanvullend, binnen een kader van een regulier psychologisch of medisch traject te doen. Je blijft je reguliere behandelingen en adviezen zonder meer volgen en medicatie gebruiken. Heb je een psychiatrische achtergrond, zware depressie, een verslaving of complex ontwikkelingstrauma dan zijn de behandelingen niet geschikt.

Een sessie duurt plm. een uur en kost 75 euro. Vergoeding is mogelijk via de aanvullende ziektenkostenverzekering. Dit is per verzekering verschillend. Neem hiervoor contact op met de verzekeringsmaatschappij.

Ik werk volgens de Wet op de geneeskundige behandelingsovereeenkomst (WGBO) en Wet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

Als het bovenstaande je aanspreekt, maak dan een afspraak. Telefoonnummer: 06-26196249 of stuur een e-mail naar: info@blessedbe.nl

%d bloggers liken dit: