Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Weer blij met NEI (Neuro Emotionele Integratie)

Ik ben ruim 4 jaar geleden in contact gekomen met het werken met de biotensor en de Neuro Emotionele Integratie methode (NEI), maar het vertrouwen in het werken met de biotensor moest nog rijpen en groeien.

Ik besloot om voor een professionele verdieping de NEI modules te volgen. Ik merk dat door deze modules te volgen en de intervisies met collega’s, mijn vertrouwen in deze methode enorm aan het groeien is.

Wat is NEI?

Bevrijd jezelf van onbewuste vastzittende patronen.

NEI is voor mij een prachtig verdiepende (test)methode die perfect aansluit bij de andere therapeutische vormen die ik aanbied.

Mijn doel is altijd gericht op het reguleren, in balans brengen van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen met de verschillende onderdelen en de zenuwbanen, die zich, vanuit de hersenen door het gehele lichaam vertakken. De biljoenen zenwuwcellen, neuronen, communiceren voortdurend met elkaar. Alsof er voortdurend heen en weer getelefoneerd wordt over de staat van je lichaam en welke aanpassingen er gedaan moeten worden om de balans (de homeostase) te bewaren.

Als wij overweldigende dingen meemaken in ons leven, dan kan ons zenuwstelsel dit soms niet meteen verwerken. Deze emotionele lading wordt in ons brein geparkeerd om op een later tijdstip wel te ontladen en verwerkt te worden. Bij NEI heet dit een psycho energetische gebeurtenis (PEG).

Het brein doet dit helaas vaak niet op een efficiënte manier. De emotionele lading vuurt voortdurend signalen af, naar het hoofd, de organen, je rug, de rest van je lichaam, dat het iets wil. Maar je krijgt bijvoorbeeld hoofdpijn, of spanningsklachten, je piekert veel, je ervaart heftige emoties, of je ervaart vermoeidheid, je wordt tegengehouden om de dingen te doen die je wilt doen etc. Hieruit kunnen zelfs weer andere psycho energetische gebeurtenissen ontstaan. Een heel web als het ware. Dit noemen we in het dagelijks leven een vastzittend patroon.

Kortom je voelt je niet vrij in je lichaam/gedrag en je weet niet waarom.

Met een gevoelig meetinstrument: de bio-tensor, of spiertesten, maken we contact met de inhoud van de psycho energetische gebeurtenis. Hierbij volgen we nauwgezet een protocol. Het volgen van een protocol maakt het proces eenvoudig, efficiënt en positief. Het is niet de bedoeling dat de emotionele inhoud weer herbeleeft wordt.

We maken de inhoud bewust en herkaderen, zodat het signaal of de trigger verdwijnt. De gebeurtenis verandert natuurlijk niet, maar de emotionele inhoud hoeft niet steeds een signaal uit te zenden. Je wilt het integreren.

Spreekt het je aan en heb je het gevoel dat, ondanks dat je wellicht al veel hebt gedaan in je proces, er nog iets wringt waar je je vinger maar niet op kunt leggen? Dan is NEI misschien geschikt voor jou om hier meer duidelijkheid in te krijgen en integratie.

Ik werk volgens de Wet op de geneeskundige behandelingsovereeenkomst (WGBO) en Wet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

Voor het maken van een afspraak kun je een mail sturen naar: info@blessedbe.nl of bel me op 06-26196249.

4 gedachtes aan “Weer blij met NEI (Neuro Emotionele Integratie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: