Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Zit je vast? Los het op!

In 2017 kwam ik in aanraking met de 5 biologische wetten van dr. Hamer en ik kwam het ook tegen in het college over het brein van Dr. Damir Del Monte en ook een beetje vorig jaar bij de Psychosociale basiskennis college’s. Namelijk dat ons brein het sterkst reageert op oplossen.

Zodra wij iets oplossen, dan gaat er een zucht van verlichting door je hele systeem en komt je fysieke en mentale lichaam tot rust. Dit konden ze ook letterlijk meten bij proefpersonen.

Wanneer wij in een situatie zitten dat nog niet opgelost is, dan gaat ons biologische systeem ons activeren om een oplossing te zoeken. Je piekert er op los, je slaapt slecht, je voelt spanningen en je hebt het vaak koud.

Als er de oplossing is, krijg je het weer warm, je wordt weer blijer, je slaapt eindelijk weer goed en je kunt je weer helemaal ontspannen. Het is een fase waarin je wel wat lamlendiger tegelijkertijd kunt zijn omdat je helemaal moet bijkomen van die actieve fase. Maar als dit voorbij is, voel je je weer kiplekker.

Als je maar wacht en wacht tot de oplossing uit zichzelf naar je toe komt, dan kun je jaren in die biologische activatie blijven hangen en dat is heel erg vermoeiend. Het duurt in de fase erna ook veel langer voordat je je weer lekker gaat voelen.

Toen ik dit wist, ben ik voor mijzelf actiever gaan oplossen. Ik voel heel snel waar ik tegenaan loop. En voorheen zou ik er niet zoveel aandacht aan besteden of denken, meh, lost vanzelf wel op. Maar mijn systeem ervaart dat helemaal niet zo. Die voelt in die “ik loop ergens tegen aan en het loopt niet helemaal lekker fase” stress en ongemak van binnen. En dat moet allemaal gerepareerd worden na de oplossing.

Dus om mijzelf te helpen, probeer ik zoveel mogelijk oplossingen te zoeken voor mijn systeem.

En vooral te beginnen met keuzes te maken. Soms is een oplossing net een brug te ver. Soms heeft een oplossing tijd nodig. Maar in de tussentijd kun je keuzes maken. En keuzes maken voelt als kleine oplossingkjes achter elkaar. Steeds een klein stapje. Steeds een klein stapje.

Dit brengt je systeem in beweging en dat is een weldaad voor je brein, jezelf en…je nachtrust.

PS. Het doen van TRE geeft je lichaam in de geactiveerde fase steeds een oplossend gevoel. Daarna kun je je dieper ontspannen, je hoofd komt tot rust en een oplossing kan dan zo maar ineens “opploppen”. Of de moed een keuze te maken. Help jezelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: