Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Blast Technique®

De Blast Technique ® is in 2008 gecreëerd door Nick Davies uit Engeland. Ik heb al verschillende methoden in mijn arsenaal zitten om trauma’s te behandelen, maar iedereen is verschillend, iedereen heeft zijn of haar trauma(‘s) anders beleefd en heeft verschillende symptomen. Ik sluit graag aan met een methode die precies op maat passend is voor jou.

De Blast technique® is een snelle methode dat heel veel lijkt op EMDR, wat ontdekt is in 1987. EMDR kennen de meeste mensen wel en veel mensen hebben deze therapie gehad met wisselend succes.

Nick Davies heeft er zijn eigen en persoonlijke draai aangegeven en aangepast op de meest recente neurologische wetenschap. En wat ik het meest verrassend vind, een draai die ook het beste bij mij past en dat is het menselijke en verbindende aspect.

Hij wil graag dat jij geen klinische behandeling krijgt, wat koud en afstandelijk is, maar een 5-sterren behandeling met compassie en warmte.

Wanneer jij je opgevangen voelt, je binnen de duur van de sessie kunt openstellen om samen te werken met mij, je daarin kunt ontspannen, dan hebben we via je brein, direct toegang tot de oorzaak, de wortel van jouw trauma.

Deze oorzaak behandelen we met oogbewegingen. Je volgt een lampje die ik in je blikveld beweeg, van links naar rechts, of een ander patroon. En je volgt de eenvoudige instructies op die ik geef. Op deze wijze wordt de trauma inhoud in de rechterhersenhelft, wat overactief is, getransporteerd naar de linkerhersenhelft, waar het op een normale manier verwerkt wordt en de trigger verdwijnt.

Trauma symptomen kunnen nogal opdringend en voortdurend aanwezig zijn. Het is alsof je er nooit los van bent. En veel tijd gaat zitten in het verdringen of vermijden ervan, alsof je een bal onder water probeert de houden. De Blast Technique® kan je helpen loskomen hiervan, zodat je je kostbare energie aan andere dingen kan besteden.

Maar zoals altijd is dit een aanvullende methode naast een regulier psychologisch of medisch traject dat je volgt of hebt gevolgd in het verleden. Ook geef ik geen adviezen met betrekking tot medicatie. Volg altijd het advies van je behandelend (huis)arts.

Wil je graag een afspraak maken? Zie: contact en tarief.

Ik werk volgens de Wet op de geneeskundige behandelingsovereeenkomst (WGBO) (pdf) en Wet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) (pdf)

%d bloggers liken dit: