Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Old Pain 2 Go®

Old Pain 2 Go® zet ik graag in wanneer je pijnklachten of emotionele klachten ervaart die niet meer passend zijn in het hier en nu. De grondlegger is Steven Blake: oldpain2go.com

Je pijn gaat maar niet over, terwijl iets al lang geleden is gebeurd. De wond is geheeld als het ware, maar de pijn blijft.

Of je hebt lang geleden iets ergs meegemaakt, maar emotioneel blijft het actueel, alsof het gisteren was.

Dit wijst op oude pijn.

Soms heb je ook te horen gekregen, dat je er maar mee moet leren leven.

NB: we schakelen geen signalen uit die nog niet zijn gediagnosticeerd door een (huis)arts dan wel andere professional die dit kan beoordelen en we volgen hun oordeel hierover. Pijn blijft nog altijd een belangrijke signaleringsfunctie houden. Pas wanneer heel duidelijk is en uitgesproken is, dat die functie niet meer passend is bij de huidige situatie, dan mogen we ermee werken.

Hoe komt dit?

Door onze pijnlijke ervaringen leren we en de ervaring wordt in het brein opgeslagen. Vervolgens wil ons brein ons beschermen tegen iedere volgende keer en pijn is zo’n beschermingsmechanisme. (Bekijk ook eens de informatieve video op deze pagina)

Het zegt: “Let op, dit moet je niet doen!” Er gaat als het ware constant een brandalarm af.

Dus oude pijn wil jou continu beschermen en dat is ook niet zo goed, omdat het nieuwe pijn maskeert. Het is wel de bedoeling dat je nieuwe pijn goed kan beoordelen en de juiste actie kan ondernemen.

Voor deze oude pijn, dit programma dat steeds maar afgedraaid wordt, zet ik OldPain2Go® in. Om als het ware een reset-button in te drukken.

Echter, je moet wel bereid zijn deze oude pijn echt los te willen laten! Soms is dat niet het geval en daar zijn allemaal goede redenen voor die we eerst moeten uitzoeken en respectvol benaderen voordat je daadwerkelijk de oude pijn los kan laten.

Dus als tweede: Het werkt vaak, maar helaas niet voor iedereen.

En het is ook niet zo, dat je nooit meer pijn zult ervaren. Pijn is een gezond alarmsignaal, maar mag ook weer uitgeschakeld worden als het gevaar weer voorbij is en de wonden geheeld.

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie bestaat er uit dat wij gaan samenwerken. We hebben eerst een voorgesprek om precies te achterhalen wat het verhaal is achter jouw (emotionele) pijn. En we gaan na of het nu nog passend is dat dit signaal nog zo hevig “aan staat”. En dan is het belangrijk om uit te spreken dat je echt wilt dat jouw pijn, angst, ongemak etc. echt verdwijnt.

Na jouw toestemming ga ik jouw onderbewustzijn vragen om met mij een samenwerking aan te gaan. En dan volg ik een script, precies toegepast op jouw pijnsignaal om deze te helpen uit te schakelen.

Dit doe je dus helemaal zelf.

Een sessie bestaat na het voorgesprek uit een staand gedeelte en een zittend gedeelte, waarbij ik het script doorneem.

Na dit gedeelte krijg je alle tijd om weer bij jezelf te komen en te ervaren hoe het nu met je is.

Het is belangrijk dat je je systeem zeker twee weken de tijd geeft om te wennen en het vooral rustig aan te blijven doen. Het systeem moet even de tijd krijgen om te resetten.

Soms heb je aan 1 sessie genoeg, maar soms zijn er meerdere nodig om alles door te nemen en te resetten. Dit is voor iedereen verschillend en dit stemmen we ook in overleg af.

Spreekt het je aan, neem dan contact op om een sessie af te spreken.

SAMENGEVAT

• OldPain2Go® is een gesprekstherapie. • U moet wíllen dat het werkt, u hoeft er niet in te geloven. • Een sessie‘Pijn-Herzien’ is ontwikkeld t.b.v. een automatische herbeoordeling en aanpassing van oude pijn. • Ik werk niet áán u, ik werk mét u. • Voor een gewenst resultaat is uw actieve betrokkenheid en het volgen van aanwijzingen noodzakelijk. • Tijdens de sessie werk ik niet fysiek aan u. • Ik begeleid u simpelweg in uw lichaam te helpen te herstellen. • Het proces zal het pijngebied niet verdoven en het zal, indien nodig, nieuwe pijnberichten kunnen ontvangen. • Ik diagnosticeer niet, ik werk alleen met cliënten  die al door een medisch professional zijn gediagnosticeerd. • Ik heb geen controle over u en trance is niet nodig. • Ons gesprek gaat over het vinden van de reden(en) waarom u nog pijn hebt. • Ik zal dát deel van u dat het pijnsignaal produceert vragen of het bereid is het oude pijn signaal te verwijderen. • Ik zal dit niet forceren, ik geef enkel logische redenen aan waarom het wellicht beter is oude pijnsignalen te stoppen. • Als het akkoord gaat, wordt u pijnvrij. • Als het niet akkoord gaat, blijft de pijn hetzelfde óf wordt de pijn verlaagd naar een passend, veiliger niveau. • Welk resultaat kunt u behalen? –Laten we kijken!

Ik werk volgens de Wet op de geneeskundige behandelingsovereeenkomst (WGBO) (pdf) en Wet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) (pdf)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: