Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

TRE® Ervaringen

Welkom in het TRE® gastenboek!

Leuk wanneer je hieronder jouw ervaring met de TRE® oefeningen wilt delen. (Je kunt dit opschrijven in het veld onder aan deze pagina onder het kopje: Geef een reactie)

 

13 gedachtes aan “TRE® Ervaringen

 1. pepinevandenberg Bericht auteur

  Beste Pepine,
  Net een online sessie gehad voor de 1e keer tre . Wat ben je een zachtaardig lief persoon die je er zo doorheen praat. Ook al is het via een schermpje, het voelde heel vertrouwd.
  Ik ga er zeker mee aan de slag, en heb er alle vertrouwen in dat je hier je hele leven baat bij hebt,
  hartelijk dank! groetjes Sandra

  Heel graag gedaan! Hartelijke groet, Pepine

 2. Danielle

  Hey Pepine,

  Via linkedin leerde ik van jou bestaan en er moet me even van het hart dat ik daar zoooo blij mee ben!! Door jouw website raakte ik heel geïnteresseerd in TRE en omdat ik nogal een stukje uit jou buurt woon verwees jij me tijdens ons telefoontje door naar een collega docent (Daan Timmers) bij mij in de buurt.
  TRE heeft me zo gegrepen dat ik alle workshops ben gaan doen en nu voor de certificering van provider ga! Het heeft mij leven echt verandert. Ik ben meer ontspannen, liever geworden en heb veel meer lef gekregen. Dank je wel!
  Doordat ik over mijn enthousiasme praat heb ik anderen ook geïnfecteerd. Ik werd helemaal blij toen ze later vertelde dat ze een workshop TRE bij jou geboekt hadden.

  Warme groet,

  Danielle Boitelle.

  1. pepinevandenberg Bericht auteur

   Hi Danielle,

   Wat ben ik daar blij mee!! Ja, ik herken je verhaal helemaal van a tot z. Wat super dat je voor Provider gaat. Heel veel succes!

   liefs Pepine

 3. Marjon

  Ik heb last gehad van ptss na een traumatische miskraam. Psychotherapie, ademoefeningen en meditatie hebben me een eind op weg geholpen bij het verwerken ervan. Enkele spanningsklachten wilden maar niet verdwijnen, met name een zenuwachtigheid die puur fysiek voelde, als een knoop in mijn buik en benauwdheid. Bij onderzoek naar het onderwerp traumaverwerking op de praktijk van Pepine. TRE leek me de moeite van het proberen waard, juist omdat ik voelde dat mijn restklachten veroorzaakt werden door een lichamelijke reactie. Alsof mijn hoofd inmiddels wist dat het gevaar geweken was, maar mijn lijf nog ‘aan’ stond en reageerde op alle kleine ‘bedreigingen’.
  Vier weken geleden ben ik één keer bij Pepine geweest voor een 1-op-1-sessie. Op de weg terug naar huis voelde ik me heerlijk ontspannen. Thuis heb ik trouw de oefeningen gedaan volgens voorschrift: 3 keer per week, 4 weken lang. Nu is het dus tijd voor een evaluatie!
  Het zijn zulke simpele oefeningen, die alleen wat tijd kosten en weinig moeite. Makkelijk op te brengen dus. Het resultaat is wat ik had gehoopt: De zenuwachtigheid in het dagelijkse leven is weg. De energie die ik daaraan kwijt was, kan ik lekker gebruiken voor andere zaken. Ik heb eindelijk het gevoel dat de ptss-restklachten me niet meer hinderen bij mijn doen en laten. Alleen de zaken die feitelijk spannend zijn, voelen nog zo.
  Ik voel me stukken beter. Ontspannen, vrolijk, energiek. Wat een opluchting! Verrassend dat zo’n kleine investering zo’n groot resultaat kan hebben.
  Dank je wel Pepine!

  1. pepinevandenberg Bericht auteur

   Dank voor je evaluatie! Wat fijn dat TRE de spijker op de kop voor je was/is om je te helpen bij dat laatste stukje: het oplossen van spanningsklachten in je lichaam en dat ze je nu niet meer hinderen. Ook ervaar je nu dat je nu energie overhoudt om andere dingen mee te kunnen. Inderdaad zo werkt het precies. Fijn! Heel graag gedaan en hartelijke groet, Pepine

 4. Helma

  Na een burn-out samengaand met een flinke depressie kreeg ik aansluitend CVS klachten: pijn in mijn lijf, uitputting, concentratieproblemen. Ik kon mij moeilijk ontspannen en heb/had menstruatiepijnen en last van slapeloosheid. Ik was al wel aan het herstellen maar zocht naar ondersteuning en hopelijk ook versnelling van dat proces. TRE leek precies te zijn wat ik zocht. Twee maanden geleden in de bus naar Pepine toe voor een 1 op 1 sessie, betrapte ik mezelf herhaaldelijk op verkrampte armen en mijn handen in een vuist. Op de terugweg heb ik het niet gehad, was ik ontspannen, zelfs zo dat ik er giechelig van werd.
  De eerste keer thuis was het nog onwennig, maar ik voelde de ontspanning en ik kreeg een lachbui. Door de pijn en de uitputting kon ik niet volledig de ontladen door middel van het trillen, en kreeg ik daarvoor in de plaats dus lach- en een enkele keer ook huilbuien, maar dat voelde altijd bevrijdend. Daarna werden de bewegingen tijdens de oefening heftig, maar dat voelde juist goed. Nu zijn ze weer wat rustiger. Mijn slapeloosheid is een stuk verbeterd, ik kan me veel beter ontspannen en mijn menstruatie pijnen zijn zeker gehalveerd. Mijn herstel proces is met sprongen vooruit gegaan! Ik voel me mentaal een stuk sterker en mijn gevoel van uitputting is zo goed als verdwenen.
  Ik ben zo blij en ik raad het iedereen aan!

 5. Klaske

  Ruim een maand doe ik drie keer per week TRE om mijn slaapproblemen die gerelateerd zijn aan stress te boven te komen. De oefeningen werken erg goed, ik voel me na de oefeningen diep ontspannen en er is ook vooruitgang te bespeuren.

  Ik heb nu twee keer een workshop gevolgd bij Pepine en die groepsbijeenkomsten zijn erg prettig. Het lijkt wel of de uitwerking van de oefeningen door de groep worden versterkt en dat maakt dat zo’n workshop een helend effect op je heeft.

 6. A.

  Hallo Pepine,
  Ik wil je bedanken voor de TRE cursus van afgelopen vrijdag, ik vond het erg leuk en leerzaam. Voel me sindsdien heerlijk relaxed. Hier kan ik zeker iets mee. Fijn ook dat je nog even de tijd voor mij vrij hebt willen maken nadien. Dank je wel.

 7. Astrid

  Ik heb bij Pepine een workshop TRE gevolgd omdat ik graag de spanningen in mijn lichaam kwijt wilde die zich uitte in vage buikklachten, veel hoofdpijn, moeheid. Na een burnout en therapie merkte ik dat ik zo onderhand therapie moe werd en ik niet meer wist waar ik over moest praten maar dat ik wel voelde in mijn lichaam dat ik er nog niet was. Je hoofd wil wel van alles maar je lichaam werkt niet mee. Na het zien van wat filmpjes was ik benieuwd naar of dat bij mij ook werkte. Bij Pepine kreeg ik ook zelf de ervaring wat de trillingen met je doet. Ik kreeg er naderhand zoveel energie van dat ik het dagelijks ben gaan doen thuis. En elke keer kreeg ik er energie van. De trillingen waren ook best heftig en het mooie ervan is, het lichaam doet het werk, je hoeft niet ergens over na te denken. Je doet oefeningen en het lichaam ruimt op. Na de TRE (ook thuis) voel ik me lichter en heb ik meer ruimte. Ik vertel ook iedereen hierover. Iedereen zou dit eigenlijk moeten doen en iedereen kan het. Het zelfoplossende vermogen van het lichaam in werking stellen. Wat een fantastisch werkend ding is dat lichaam. We kunnen er van alles in opslaan en nu heb ik ook een methode gevonden om het los te laten. 1 workshop volgen en je kan het voor de rest van je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.