Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Traumasensitieve lichaamsgerichte therapie

Mijn behandelwijze is door de jaren heen,  inmiddels ruim 20 jaar van wekelijks behandelingen geven, een effectieve mix geworden van: verschillende energetische therapievormen, cranio-sacraaltherapie, ademwerk, fascia-release, en lichaamsgerichte psychotherapie.

Deze mix noem ik nu: Traumasensitieve lichaamsgerichte therapie.

Ik gebruik als werkmodel de Polyvagaal theorie van Stephen Porges: de neuro-psychologie van het bevrienden, vechten, vluchten of bevriezen. (in het Engels: the Fawn, Fight, Flight, Freeze respons)

Ruimte geven aan balans

Het lichaam is dag en nacht bezig met allerlei processen om in balans te blijven, de homeostase te bewaren. Dit hoeven we niet te sturen en gaat vanzelf.

Door langdurige stress, spanningen of trauma wordt dit evenwicht verstoord en je weet niet meer hoe je in balans moet komen.

RELAX – RELEASE – RESET

Een sessie bij mij is een lichaamsgerichte contactbehandeling, op een comfortabele behandeltafel, waarbij je niets moet, niets hoeft, je helemaal bij jezelf komt en waarbij je hele systeem automatisch zelf gaat oplossen/genezen, op een manier dat jouw systeem alleen weet, in zijn/haar eigen innerlijke wijsheid en kunde.

Denk aan een schaafwondje bijvoorbeeld, dit heelt ook zonder dat je dat zelf kunt sturen. Je lichaam weet perfect hoe het weer moet genezen. Dit is een staaltje geneeskunst als het ware.

Er vindt dan een shift/verschuiving plaats in de opgeslagen spanningspatronen in je systeem. Een trigger is bijvoorbeeld verdwenen merk je dan weer in je dagelijks leven.

Het systeem geeft ook zelf de prioriteit aan aan wat het wil helen, dus we werken niet symptomatisch. Het is meegenomen dat een symptoom verdwijnt wat jij graag als eerste wilt, maar een garantie is dat niet.

Soms gaat er eerst iets anders aan vooraf of moet er eerst iets anders opgelost worden of bewust van worden gemaakt. Dit wordt vaak vanzelf duidelijk. Het antwoord komt als het ware vanzelf in je naar boven.

Alles is informatie en daar werken we zonder oordeel mee vanuit het hier en nu.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Ik stem me af in een gegronde en affectieve houding en leg mijn handen neer op verschillende plekken op-, en onder je lichaam, met als doel een uitnodiging om steeds meer in een ontspanning te komen. Spanningen voel je na een poosje wegstromen, de verkrampingen lossen op en je denken komt tot rust.

Ik stel weinig tot geen vragen tijdens de sessie, ik werk meestal in stilte, om de processen in jezelf niet te verstoren en zodat je brein ook in de langzamere frequenties kan komen en je echt het zelfgenezende vermogen in jezelf aanzet, soms met behulp van zachte muziek of natuurgeluiden op de achtergrond als je dat fijn vind.

Praten mag altijd en soms is het ook nodig om even wat te benoemen, maar meestal kom je na een poosje uit je denken en is deze behoefte er ook niet meer. Een bijzondere ervaring*.

Na de sessie gaat je systeem resetten en integreren, verwerken wat er allemaal is losgekomen. Zelfzorg is hierbij op zijn plaats en wat meer rust inbouwen is dan ook fijn.

We werken altijd vanuit het hier en nu en hoe het nu gaat en van daar uit naar wat je graag wilt bereiken, we werken met de blik vooruit. Dat is het uitgangspunt.

Ik begeleid je proces, bied een luisterend oor, aandacht voor je gehele welzijn, tijd om tot rust en tot jezelf te komen, voldoende ruimte voor informatie en vragen.

Duur behandeling

De behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

In alle gevallen komt er een veranderingsproces op gang waar ieder in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier aan werkt.

Intake en eerste behandeling ineen

Tijdens een intake maken we kennis en inventariseer ik aan de hand van enkele vragen wat ik voor je kan betekenen. Aan de hand daarvan vindt direct daarna de behandeling plaats. Bij de vervolgconsulten kijken we waar er vooruitgang is en waar er nog knelpunten liggen.  Graag neem ik de tijd om naar je te luisteren en aandacht te hebben voor je gehele welzijn.

Wat is het resultaat van een behandeling?

  • Je voelt je lichter, er is iets van je afgevallen.
  • Je voelt dat je minder ballast met je meedraagt, je hebt werkelijk losgelaten.
  • Je bent minder emotioneel, je voelt je sterker.
  • Je kunt vrijer ademhalen.
  • Je voelt je ontspannen en rustig.
  • Je hebt weer zicht op wat je wilt en waar je aan kunt werken om dat te bereiken.
  • Je hebt meer energie en voelt meer zelfvertrouwen.

Iedereen ervaart een  behandeling weer anders. Dus het heeft voor iedereen een heel persoonlijke uitwerking.

Reactie uit de zorggidsHeel goede energetische behandelingen gehad, deze hebben een helende werking op lichaam en geest. Mijn ervaring is dat er professioneel, zorgvuldig en met warmte met mij om wordt gegaan door deze zorgverlener. Echt aan te raden voor iedereen die niet zo lekker in zijn/haar vel zit. Je gaat hoe dan ook (een stuk) beter naar huis!

Tessa: Tijdens een periode in mijn leven waarin veel gebeurde, ben ik enkele keren achter elkaar bij Pepine geweest. Ik had verschillende klachten zoals onrust, niet kunnen slapen, hoofdpijn, depressieve gevoelens. Door de energetische behandeling kon ik tot rust komen. Ik voelde me steeds beter in balans, in mijn lijf, waardoor de klachten vrij snel verdwenen! Nog steeds ga ik af en toe langs voor een energetische behandeling wanneer ik voel dat ik uit balans ben. Pepine is een heel erg prettig persoon die je met haar kwaliteiten/aandacht je tot jezelf kan brengen. Dit voelt altijd goed. Ik raad het dan ook iedereen aan!”

“Cissy: Pepine biedt je op een liefdevolle manier de ruimte om je volledig te laten zijn wie je bent. Na elke behandeling ging ik een stuk lichter weg dan ik binnengekomen was. Nooit geweten dat opruimen zo fijn en positief kan voelen. Dankjewel!”

>Geef hier je eigen reactie 

*Bij ernstige klachten (contra-indicaties) is het van belang om de behandelingen aanvullend, binnen een kader van een regulier psychologisch of medisch traject te doen. Je blijft je reguliere behandelingen en adviezen zonder meer volgen en medicatie gebruiken. Heb je een psychiatrische achtergrond, zware depressie, een verslaving of complex ontwikkelingstrauma dan zijn de behandelingen niet geschikt, omdat het van belang is, dat je zelfstandig de eventuele effecten van een behandeling via zelf-zorg, zelf-regulatie, in je thuissituatie kan opvangen. 

Een sessie duurt plm. een uur en kost 80 euro. Vergoeding is mogelijk via de aanvullende ziektenkostenverzekering. Dit is per verzekering verschillend. Neem hiervoor contact op met de verzekeringsmaatschappij.

Ik werk volgens de Wet op de geneeskundige behandelingsovereeenkomst (WGBO)  en Wet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

Als het bovenstaande je aanspreekt, maak dan een afspraak:  

Bij voorkeur via e-mail: info@blessedbe.nl

Of bel/Whatsapp mij overdag op: 06-26196249 (spreek de voicemail in bij geen gehoor en ik bel zo spoedig mogelijk terug.) 

%d