Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Veelgestelde vragen

Wat is “no mind”?

De term “no mind” komt uit de cranio-sacraal therapie. Het is een therapeutische, meditatieve houding tijdens het geven van een sessie waardoor de cliënt ook uit het denken gaat en er alle ruimte is voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De meest gestelde vraag die ik krijg is: wat kan ik nou zelf doen?

Mensen ervaren mijn behandelingen als zeer ontspannen en zouden dit altijd wel willen vasthouden. Dit kan o.a. door het beoefenen van TRE, de stress-reducerende oefeningen. Je laat je spanningen los en ervaart erna de ontspanning van een sessie.

Wat is de meerwaarde van een behandeling, zoals jij die geeft?

De meerwaarde is dat de behandeling heel diep doorwerkt op het zenuwstelsel. Je laat op diep, fysiek niveau los. Je hebt misschien al gesprekken gehad bij een psycholoog of hulpverlener en je bent misschien onder behandeling van een arts. Maar toch voel je dat je net iets meer nodig hebt als aanvulling.

Alles wat wij in ons leven meemaken wordt opgeslagen als herinnering in je lichaam. Je kunt alles op een rijtje hebben en dingen een plek hebben gegeven en nog voel je dat er iets niet goed zit. Je voelt dat er blokkades zitten. Ik kan je helpen bij het opruimen van deze blokkades, zodat je weer helemaal goed in je vel komt te zitten.

Moet je je kleren uitdoen voor een behandeling?

Je hoeft alleen je schoenen uit te doen en eventueel je bril, juwelen, of een grote riem en voor de rest ga je gekleed op de behandeltafel liggen. Gemakkelijke kleding is wel fijn om een optimaal gevoel van ontspanning te krijgen.

Wat voel je nou precies tijdens een behandeling?

Wat je voelt is voor iedereen verschillend. De sensaties die je kunt hebben zijn o.a. tintelingen, kou, warmte, een gevoel van stroming of zwaarte, hier en daar kan er pijn op zetten, moeheid, ineens verdriet etc. Het lichaam kan ook spontaan in beweging komen, dan ervaar je de zogenaamde unwinding, of het ontwinden. Het lichaam beweegt vanuit de ‘eigen wijsheid’ weer naar heelheid toe. Spieren, botten en andere weefsels weten zelf hoe ze weer in de juiste stand willen komen of uit hun langdurige verkramping.  Hoe meer je je denken los kunt laten tijdens een sessie en je lichaam laat ‘praten’ en bewegen hoe meer je hier profijt van kunt hebben. Een ‘wonderlijke’ ervaring, maar zeer helend en ontspannend.

Een ander vorm van beweging is de trauma-release: het plotselinge schudden van het lichaam, de neurogene tremoren. Je laat een hele diepe spier-spanning los die je hebt opgedaan tijdens een traumatische ervaring of door het hebben van langdurige stress. Je hoeft het enkel te laten gebeuren. Ik begeleid je bij alle vormen van beweging, zodat het een veilige ervaring is.

Wat kunnen reacties zijn op een behandeling?

Na een behandeling kun je verschillende reacties krijgen. Dit is geen homeopathische verergering, maar het betekent dat je zelfgenezend vermogen aan het werk wordt gezet. Bekende verschijnselen zijn vermoeidheid en spierpijn.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Dit is ook weer voor iedereen verschillend. Ik hanteer een standaard aantal van tussen de drie en de vijf keer. Dan moet er een zekere vooruitgang geboekt zijn. Is dit niet het geval dan bespreken we of doorgaan zinvol is. Sommige mensen komen maandelijks terug om het resultaat bij te houden en er zijn er ook die aan 1 sessie voldoende hebben en me dan weer bellen als het nodig is.

Welke opleidingen heb je gevolgd?

Zie hiervoor het kopje: Opleidingen.

Worden de behandelingen vergoed door de ziektenkostenverzekering?

De behandelingen worden door een aantal ziektekostenverzekeraars vergoed. Mijn werkvormen zijn Natuurgeneeskunde en Psychosociale therapie. Maar om teleurstelling te voorkomen is het handig om van te voren uit te zoeken of je recht hebt op vergoeding en zo ja op hoeveel. Ik ben aangesloten bij VBAG en RBZC.

Ik werk volgens de Wet op de geneeskundige behandelingsovereeenkomst (WGBO)  en Wet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

Zijn er nog andere vragen? Stuur een e-mail naar info@blessedbe.nl of bel me op: 06-26196249

%d