Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Even kennismaken

Mijn naam is Pepine van den Berg (1970), ik ben getrouwd en ben moeder van een jong-volwassen zoon en dochter.

In 1996 ben ik afgestudeerd in de Engelse Taal- en Letterkunde. Mijn studententijd was een geweldige en leerzame tijd voor me. Ik kon nog niet direct wat met mijn studie doen, wist niet echt wat ik wilde, maar er moest brood op de plank, dus ging ik voor een uitzendbureau werken. Ik werd een spin in het web aan de balie bij een mooie organisatie. Ik kreeg zoveel prikkels op mij af, die ik niet kon reguleren, en dit in combinatie met een 40-urige werkweek, werd het me al gauw te veel. Wat een contrast met het relatief rustige studeren en blokken voor tentamens.

Via een vriendin kwam ik bij een chakra-therapeute terecht en er ging een schok door me heen toen zij haar hand boven mijn zonnevlecht hield. Ik dacht meteen: “dit wil ik ook kunnen!” Niets was mij duidelijker. Het was fijn om mijn hoogsensitiviteit te kunnen plaatsen en er wat mee te kunnen doen.

Dus van het een kwam het ander, ik ben dezelfde opleiding tot chakra-therapeut gaan doen in 1999 en na veel oefenen, vertrouwen in het behandelen opbouwen, proceswerk en nog meer cursussen en opleidingen volgen om mijn accreditaties voor de zorgverzekering te behalen, ben ik in 2007 mijn eigen praktijk begonnen.

Mijn behandelingen zijn door de jaren heen een effectieve mix geworden van verschillende energetische therapievormen en cranio-sacraaltherapie. Later zijn hier o.a. de TRE oefeningen bijgekomen, om trauma’s en spanningen die zich in het zenuwstelsel en lichaam hebben vastgezet te helpen loslaten. Deze mix noem ik nu: traumasensitieve lichaamsgerichte therapie.

Mijn specialiteit is jou begeleiden in het zelf-reguleren van je brein-body-energie systeem dat uit balans is, om wat voor reden dan ook. Ik faciliteer jouw persoonlijke proces, zonder oordeel en zonder te sturen. Jouw eigen participatie hierin staat voorop.

De naam van mijn praktijk: Blessed Be, geeft mijn visie weer. Ik begroet in ieder, de mens die hij diep van binnen is. Vaak is die mooie kern versluierd door problemen, klachten of spanningen. Ik zie het als mijn taak om deze versluiering stukje bij beetje op te heffen, zodat je weer verbinding voelt met jouw kracht en capaciteiten.

%d