Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Hoe werkt een niet-sturende energetisch therapeut?

Toen ik 21 jaar geleden mijn eerste module van de opleiding chakra-therapie volgde, leerde ik de chakra’s 5 minuten in te stralen met hun eigen kleur. De stuit met rood, heiligbeenchakra met oranje, zonnevlecht met geel etc. etc.

Dit is op zichzelf staand een hele goede behandeling om te geven. Ik wilde dolgraag chakratherapeut worden en helaas, gelijk al in de eerste module stuitte ik, in mijzelf, zonder dat ik überhaupt wist dat dat het was wat ik voelde, op weerstand.

Ik vond al vanaf het begin 5 minuten te lang, ik kreeg kramp, wist niet goed hoe ik in die lastige positie zo lang kon staan. Kortom, ik worstelde mij door het geven van die behandeling heen. En ik luisterde in die tijd nog niet naar mijzelf, maar naar alle autoriteiten om mij heen. Zij zouden het toch het beste weten?

Lang verhaal kort, ik heb daarna nog tientallen cursussen en workshops gedaan en op de allereerste plaats moest ik leren naar mijzelf te luisteren en mijn eigen unieke manier ontdekken van energetisch werken.

De niet energetische manier van werken van de cranio-sacraal therapie sloot uiteindelijk nog het beste aan en kon ik mijn eigen energetisch werken nog meer verfijnen. En een combinatie maken van de twee stijlen.

Ik kwam er achter dat energie sturen voor mij niet werkt. Wanneer ik probeer te sturen, anders gezegd: een interventie doe waar jij niet op zit te wachten, dan stuit ik bij jou op weerstand en ben je weg. En dit gaat heel onbewust.

Wanneer ik ga sturen voelt dat heel onveilig voor de ander. Dan gaat de ander nadenken, waarom voel ik dit? Wat is ze aan het doen? Wat voelt ze? Waarom doet ze dat en niet dat? Kortom, kostbare tijd en kans voor jouw systeem om zelf te reguleren gaat verloren. Want je bent alleen met mij bezig en de rare dingen die je voelt en de vragen die je denkt. En je bent er tenslotte voor jezelf.

Geloof me, ik ben door schade en schande wijs geworden.

Sinds kort weet ik dat ik volgens het Human Design systeem het aura-type Projector ben. De energie van de projector werkt als een laserstraal. En daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. Dan wordt het zelfs pijnlijk. En je wil niet de hele tijd die laserstraal voelen. Wanneer je in het veld van een projector zit dan is dat op zich al vrij intens omdat je volledig gefocuste aandacht krijgt.

Dus het is niet aan mij om hier misbruik van te maken. Ik heb toegang tot alle energie, alle frequenties, alle kleuren, alle energetische informatie die beschikbaar is. En wanneer wij gaan samenwerken, dan nodig jij mij uit om jou dat te geven wat nodig is.

Jij bepaalt.

Ik stem me af op dat enorme reservoir en dat is alles wat ik doe. Ik leg nog steeds mijn handen op de chakra’s, op de plek van je organen, ik neem je hoofd in mijn handen etc. Maar ik stuur niks, jij neemt dat wat je nodig hebt. En jouw systeem weet dat precies, dat hoef je ook niet van te voren te bepalen.

We werken zoveel mogelijk in stilte, zodat je uit je hoofd kan gaan, je krijgt de tijd om te wennen aan mijn energie, om te zakken in jezelf en mij los te laten. Ik wacht en wacht en wacht. En dan na verloop van tijd komt het systeem in beweging en gebeurt er iedere keer wat nodig is.

Zo mooi om uiteindelijk op die plek te zijn “geland” waar ik nu ben. En ik heb er helemaal vrede mee.

Wil je mijn manier van werken ervaren? Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Mailen gaat het snelst: info@blessedbe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: