Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Waar gedijt je brein het beste bij?

Mijn focus ligt op dit moment geheel en alleen op mijn behandelingen en de TRE oefeningen in combinatie met de kennis van de Polyvagaal theorie. Voor mij een gouden drie-eenheid.

Want waar gedijt mijn brein en ook jullie brein het beste bij? Op liefde en aandacht.

Zeg ik iets nieuws? Nee he?

Wanneer het brein liefde, acceptatie, aanvaarding, aandacht, openheid etc. ervaart, dan kan het gaan reguleren. Het kan helemaal herstellen, resetten, uitrusten, kortom, de homeostase weer innemen. Dit voel je ook gelijk in je lichaam.

Het brein gaat acuut in de overlevingsstand bij: afwijzing, kritiek, vooroordeel, boosheid en afwezigheid. Dan is er geen ruimte voor regulatie, maar komt er disregulatie. Je voelt aan alles dat er wat verkeerd is, dat het niet goed voelt en dat er wat gedaan moet worden om het weer goed te krijgen, je blijft alert. Of je wordt juist helemaal vlak, je schakelt uit, het heeft allemaal geen zin meer.

Ik denk dat we allemaal deze gevoelens herkennen en in meerdere of mindere mate ervaren.

Het raakt sommige mensen met trauma uit hun kindertijd alst ik zeg dat ik tijdens een sessie alles voor hen in de gaten houdt, zodat ze zich op zichzelf kunnen concentreren en wat van hun (onbewuste) alertheid kunnen uitschakelen. Zelfs dat kan al helend zijn.

Jouw brein herkent gelijk een brein (het mijne) die het beste met je voor heeft. Binnen dit raamwerk kan het mooi gaan resetten. Ik help je graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: