Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

De kracht van aanraking

Wat doe je wanneer je je hebt gestoten? Of dat je ineens een pijnscheut voelt? Instinctief ga je op die plek wrijven of het aangedane gebied vasthouden. Het geeft als het ware een gevoel van steun en ook warmte. En vaak helpt het ook nog.

Ook bij emotionele schokken merk je dat je een hand op je hoofd of je borst legt. vaak om jezelf te kalmeren en alles even weer helder te krijgen.

Aanraking is in die zin helpend en waardevol voor jezelf.

Zit een ander in de put dan wil je laten weten dat je er voor diegene bent. Een hand op een schouder, een kneepje in de hand. Een klein gebaar, maar heel steunend.

Het lichaam, je hele systeem, reageert positief op een welgemeende affectieve aanraking.

Je merkt dat je kunt zakken, je uit je hoofd gaat en er komt een gevoel van ontspanning over je heen.

Binnen mijn trauma-sensitieve praktijk zie ik mensen met veel spanningen, lichamelijke klachten, vermoeidheid etc. Lange tijd is er op de tenen gelopen en het systeem komt niet meer tot rust. Je voelt dat je uit verbinding bent, met jezelf, met je omgeving, je doelen etc.

Dat doet ook pijn.

Binnen mijn lichaamsgerichte sessies werk ik met een vast patroon van lichte handgrepen uit de cranio-sacraal therapie en verschillende energetische behandelvormen.

Maar het allerbelangrijkste ingrediënt is rust, een omgeving waarin je even niets hoeft en moet, tijd hebt om naar binnen te keren, en je je lichaam de kans geeft om in een staat van ontspanning en daardoor zelfheling te komen.

Spreekt het je aan?

Fijn om je te mogen ont-moeten! Mail naar info@blessedbe.nl voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: