Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Het medicijn van de aanraking (the medicine of touch)

Ik heb de Engelse titel erbij gevoegd omdat ik dat zo mooi vind klinken.

Onlangs is er een heel nieuw jargon op mijn pad gekomen. Het was er waarschijnlijk al langer, maar nu resoneerde het echt in mij en voelde ik dat het zo kloppend is.

En dat is om modaliteiten met een geneeskrachtige werking medicijn te noemen. Plantmedicijn, voeding als medicijn, muziek als medicijn, de natuur als medicijn, het werken met dieren als medicijn, en ook het medicijn van de aanraking.

Woorden zijn denk ik heel belangrijk en het geeft een hele andere energie wanneer je een sessie in gaat met de intentie om een medicijn te ontvangen, te ervaren.

Het is zo belangrijk om tijdens een sessie, zoals ik die geef, waarin we 45 tot 50 minuten in stilte werken en je lichaam in staat van zelfgenezing gaat, uit je hoofd te komen en in je lichaam.

Door de aanraking heeft je hoofd rust, je hoeft je niet af te vragen waar ik ben als behandelaar, wat ik doe. Ik raak alleen rustig aan en blijf lang op 1 plek. Zodat je helemaal kan wennen en kunt zakken in de rust.

Het is ook belangrijk om mij als behandelaar los te laten. Ik blijf bij mijzelf, zorg voor mijzelf en laat alles wat loskomt ook afvloeien de aarde in. Ik houd het op geen enkele manier vast en interpreteer het ook niet. Wat ik voel is niet belangrijk.

Op deze wijze kun je helemaal in jezelf keren en zelf gaan voelen, dat is het allebelangrijkste. Het is misschien iets wat je jezelf niet vaak toestaat.

In een veilige omgeving en in mijn aanwezigheid, kun je voorzichtig onderzoeken wat je voelt en dat het er helemaal mag zijn. En hoe je lichaam hier op reageert. Wat gebeurt er, komt er ruimte, rust, warmte en ontspanning, of juist verkramping, pijn en onrust? Ervaar je emoties en hoe is dat? Je hoeft hier geen woorden aan te geven, alleen maar te ervaren.

Je gaat je lichaam op een hele andere manier ervaren, je komt in de felt sense. De gevoelde beleving. Je kunt gaan luisteren naar wat het lichaam je te vertellen heeft. Wat zegt deze spanning je, of wat heeft deze pijn je te vertellen? Zo kun je inzichten ontvangen vanuit je eigen lichaam, die lang kunnen doorwerken en waar je verder mee kunt.

Dit geeft ruimte en rust. Je kunt ervaren dat spanning wegstroomt in delen van je lichaam die je zo lang aangespannen had. Je krijgt hierdoor ook ruimte in je hoofd, je voelt meer motivatie, meer energie, je kunt wellicht beter slapen, gevoelens van creativiteit kunnen er opkomen en je kunt er achter komen wat jij wilt en wat bij jou past. Je voelt dat jij meer op de eerste plek staat en wat belangrijk is voor jou. Je krijgt weer contact met je glimmers omdat de triggers minder strak gespannen staan of zijn opgeruimd.

Dit kan er allemaal gebeuren tijdens of in de resetfase na een sessie. En zo ervaar ik de kracht van de aanraking als een waar medicijn. En krachtig spul ook!

Meer lezen?

Over mijn behandelwijze: https://www.blessedbe.nl/therapie

Contact en bereikbaarheid

Hoe heb jij mijn behandelingen ervaren?

Laat het weten in de reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: