Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Hoe “zonder verwachtingen zijn”, mij hielp bij een oogdrukmeting

Ik kan er niet meer omheen. Ik moet nu echt aan de multifocale bril. Door mijn hooggevoeligheid voelt een bril dragen vervelend en deed ik de brillen die ik had steeds op en af. Maar daar word je ook niet blijer van op den duur. Ik ga er dit keer maar “gewoon” aan wennen heb ik besloten.

Dus ik toog naar een bekende brillenzaak voor een oogmeting en het uitzoeken van een bril. Ik wist dat ik ook een oogdrukmeting zou krijgen. En dat doen ze door je voor een apparaat te zetten wat een pufje lucht in je oog blaast.

Misschien heb ik het onbewust zo lang uitgesteld omdat ik dit pufje, denk ik, wilde vermijden.

En ja hoor, na de voormeting, nam ik plaats voor het vermaledijde apparaat en had ik er geen idee van hoe ik dit zou gaan ervaren.

In een split second heb ik alle tools die ik kende uit de kast gehaald om dit zo comfortabel mogelijk te ondergaan:

  • ik plantte mijn voeten stevig op de grond.
  • ik ging buikademhalen
  • mijn handen rustig op mijn schoot
  • hartslag omlaag brengen
  • en wat voor mij het belangrijkste was: geen verwachtingen hebben

Ik wist niet hoe het zou voelen, dus ik ging daar geen spanning verder op zetten. En stelde mijzelf gerust door te denken dat ik al mijn hele leven met wind tegen fietste, dus hoe erg kan dit zijn?

Ik moest naar een lampje kijken en de mevrouw die de meting afnam zou zeggen dat het er bijna aan zou komen. En zo geschiedde en ik kreeg een pufje lucht in mijn oog.

Omdat ik het zonder verwachtingen onderging en zo ontspannen mogelijk viel het reuze mee. Het was net of iemand per ongeluk in mijn oog blies. Het was ook niet scherp of koud en ik schrok door al mijn voorzorgsmaatregelen eigenlijk minimaal.

Gelukkig!!

Dus het tweede oog ging net zo en mijn oogdruk is dik prima in orde.

Een houding met zo min mogelijk verwachtingen is ook heel fijn bij een behandeling of een andere sessie bij mij. Er is dan ruimte voor verassing, voor ingaan op wat er mag ontstaan. Je verwonderen over wat je lichaam je wilt laten voelen/weten. En dat is zo mooi!

Ik ben zelf ook altijd zonder verwachtingen tijdens een sessie. Zodat dit geen ballast is en ik helemaal kan focussen op wat er in het moment is. Dat is het meest waardevolle.

Zou je ook eens zo’n sessie willen ervaren? Neem dan contact op en dan zie ik je gauw!

Meer lezen?

contact: https://www.blessedbe.nl/contact/

Lichaamsgerichte therapie: https://www.blessedbe.nl/therapie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: