Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Waarom is veranderen zo moeilijk? (vlog)

In plaats van een geschreven blog, vandaag een ingespoken video, een zogenaamde vlog! Ik ben een Youtube kanaal begonnen om informatieve video’s (bv over TRE), leuke video’s, vlogs, gesprekken, mijn ingesproken meditaties en het leven in mijn tuin te delen! Een zogenaamde Potpourri. Kijk hier en like en abonneer om niets te missen!

Samengevat: Veranderen is heel erg moeilijk omdat ons brein heel veel energie gebruikt en het liefst energie bespaart. Dus het brein wil het liefst alles automatisch doen, dat bespaart energie omdat het ook snel gaat.

Dus wil je veranderen, dan kost dat veel tijd en je moet je goede voornemen lang volhouden in het begin, totdat het een nieuwe gewoonte wordt.

Maar soms gaat het veel sneller en dan is er een knop om, je hebt ja gezegd tegen het nieuwe en er is bijvoorbeeld een oplossing of een aha moment. Dan is er ineens verandering. Tijdens mijn sessies is dit mijn intentie en zet ik deze stip op de horizon, want het brein wil ook zeker altijd vooruit. Het moet alleen weten waar naar toe.

Dus niet te veel terugkijken naar het verleden, maar vooral vooruit kijken naar wat je wel graag wilt.

Leuk om kennis op deze manier te delen!

Meer lezen? Hoe navigeer je het veranderingsproces?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: