Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Hoe kalmeer je je amygdala?

De amygdala is de zogenaamde amandelkern, gelegen in het limbische brein. Je hebt er twee, maar meestal wordt er gepraat over de amygdala in enkelvoud. En deze amandelkern speelt een belangrijke rol in het ervaren van angsten en stress.

Helaas kan de amygdala soms “gekaapt” worden en dan blijft het signalen afvuren terwijl er niets aan de hand is in het hier en nu. Hoe kun je dan heel snel de amygdala weer kalmeren?

Een van de dingen die je kunt doen is: bewust in de verte kijken of staren, van je af kijken. Gevaar komt vaak van dichtbij, en als het veraf rustig is, krijgt de amygdala ook weer het seintje “veilig”.

Op mijn wandeling heb ik dit heerlijk kunnen oefenen. Een weldaad voor mijn rustsysteem.

Heb je moeite om je rust weer goed te pakken en wil je hiermee met mij de diepte in?

Wellicht kan ik iets voor je betekeken. Mijn behandelingen zijn traumasensitief en lichaamsgericht. Via deze link krijg je een goede indruk van mijn behandelingen.

Wellicht tot gauw!

Ik ben het meest actief op Instagram: https://www.instagram.com/pepinevdberg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: