Praktijk Blessed Be – Pepine van den Berg

Van ijsbaden naar bosbaden :D

Ik heb een fantastisch nieuw woord geleerd uit het boek “Vermoeidheid te lijf” van Annemarieke Fleming en dat is: fytonciden.

En daarom is, bijvoorbeeld in Japan, het bosbaden zo populair. Bomen en planten scheiden stofjes af die ons immuunsysteem versterken en depressie en angsten verminderen. Daarom voel je je vaak zo veel beter na een wandeling in de natuur.

Na mijn zomervakantie heb ik altijd goede voornemens en ik probeer iedere dag nu tussen de 8000 en de 10.000 stappen te lopen. Ik ga er nu zeker voor kiezen om dit in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te doen om fit en vitaal de winter in te gaan.

En ik douche nog steeds dagelijks koud af na mijn ijsbadavonturen. Wil je daar meer over lezen? Hier vind je mijn blog daar over.

Ik hoop je nu ook te hebben geinspireerd om vaker de natuur op te zoeken. En lekker buiten te gaan wandelen. Je kunt dit het medicijn van de natuur noemen.

In mijn praktijk gaan we helaas niet samen naar buiten om te gaan wandelen, hoewel ik vlakbij het prachtige Gofferpark zit. Maar ik gebruik het medicijn van de aanraking. Je keert naar binnen en gaat voelen. En dat is het bijzondere medicijn wat ik aanbied ik de praktijk. En daarna zou je nog een prachtige wandeling kunnen gaan maken.

Ik verwelkom je graag!

Vind hier de Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: